Puh. 0400 127 378
info@sisailmasaneeraus.fi

Teetä sisäilmatutkimus luotettavalla ammattilaisella

Teetä sisäilmatutkimus luotettavalla ammattilaisella

Useista rakennuksen ympäristötekijöistä koostuva sisäilmasto vaikuttaa merkittävästi ihmisen terveyteen ja viihtyvyyteen. Oikeanlaiset lämpö- ja kosteusolosuhteet edistävät kehon lämmönluovutusta ja tasapainoista aineenvaihduntaa. Ilmassa olevat siite- ja eläinpölyt sekä sieni-itiöt voivat aiheuttaa allergisia reaktioita hengitysteissä, limakalvoissa tai iholla. Tupakoinnista, rakennusmateriaaleista tai ulkoilmasta peräisin olevat epäpuhtaudet siirtyvät hengitysilman kautta hengitysteihin ja keuhkoihin, joissa ne voivat aiheuttaa oireilua.

Sisäilmatutkimuksen tarkoitus on löytää sisäilmaongelmien syy. Tutkimuksessa selvitetään ongelman lähde ja mahdollisten vaurioiden laajuus. Joskus sisäilmatutkimus on hyödyllinen myös uutta kotia ostettaessa. Esimerkiksi tietyillä aikakausilla rakennetut omakotitalot ovat alttiimpia homevaurioille.  

Ennen varsinaista tutkimusta käydään esiselvityksenä läpi asiakkaan havaitsemat ongelmat. Tutkimuksessa kerätään tietoja ja tehdään tarvittavat sisäilmamittaukset. Aikaa kuluu yleensä muutamia tunteja. Tulosten saamiseen menevä aika riippuu useasta tekijästä, kuten ongelman luonteesta. Löytyykö talosta esimerkiksi hometta vai onko eristeissä ongelmia? Tutkimusraportissa kerrotaan myös korjaussuositukset.  

Miten löytää sisäilmatutkimuksen tekijä? 

Sisäilmatutkimuksen tekijän valitseminen ei aina ole helppoa. Tutkijoille ei ole suojattua ammattinimikettä, joten periaatteessa tutkimuksen voi suorittaa kuka vain ilman sen kummempaa pätevyyttä. Onneksi on keinoja, joilla voidaan selvittää, onko tutkija osaava ja luotettava.  

Sisäilmatutkimuksen tekijällä on oltava riittävä pätevyys joko ammattikokemuksen tai koulutuksen kautta. Löytääkseen ongelmat hänen on tiedettävä, miten rakenteiden kuuluu olla ja toimia. Tutkimusten tekijältä kannattaa kysyä aina aiemmin tehtyjä kohteita ja suosituksia.  

Rakenteiden tunteminen ratkaisee 

Korjaussuunnitelmia tekevä tutkija yleensä ymmärtää paremmin, miten rakenteiden kuuluu käytännössä toimia. Pelkkiä sisäilmatutkimuksia tekevä ei välttämättä ole koskaan ajatellut asiaa suunnittelijan kannalta. Oikean diagnoosin saamiseksi tutkijan on ymmärrettävä, miten kosteus liikkuu ja käyttäytyy rakenteissa. Jos sisäilmatutkimuksen tekijä tarjoaa suunnittelupalveluita, hän voi myös kertoa, millaisten ääriviivojen sisällä korjauksia kannattaa tehdä.  

Nykyään sisäilmatutkimusten tekijän on mahdollista hankkia rakennusterveysasiantuntijan tutkinto. Tutkijan kouluttautuneisuus ja kokemus yhdessä luovat hyvät lähtökohdat tutkimuksen tekemiselle. 

Sisäilmaongelmista on saatavilla paljon tietoa verkossa. Perusasioita kannattaakin selvittää itse. Kun sisäilmatutkimuksen tilaaja osaa puhua paremmin tutkijan kieltä, hän pystyy myös kyseenalaistamaan asioita. Tiedot auttavat kysymään oikeita kysymyksiä, joiden avulla on helpompi tunnistaa pätevä tutkija.

Yritys

Sisäilmasaneeraus Laitinen Oy
Yläkaskenkuja 4 B
00740 Helsinki

Myynti

Kimmo Laitinen
0400 127 378
info (at) sisailmasaneeraus.fi

Sertifikaatit

Kumppanit

 

Yritysesittely

Sisäilmasaneeraus Oy on sisäilmaongelmiin erikoistunut yritys. Palveluihimme kuuluu ongelman kokonaisvaltainen kartoitus, sekä kaikki sen edellyttämät työvaiheet aina jälkiseurantaan saakka. Koulutettu, ammattitaitoinen henkilöstömme sekä laaja yhteistyökumppaniverkostomme takaavat nopean ja tehokkaan saneerauksen alusta loppuun.

>> Lue lisää yrityksestämme